Gabriel Dumitru

Avocat definitiv, membru al Baroului București.
Coordonatorul echipei, specializat în drept penal si drepturile omului.
Este cel care se ocupă de “partea dură” a activității echipei, apărând drepturile clienților în fața organelor de poliție, procuratură, executare silită, penitenciare.
A fost prezent în nenumărate rânduri atât în fața organelor ordinare de cercetare penală (secții de poliție, parchete de pe lângă judecătorii și tribunale) cât și în fața instituțiilor extraordinare de cercetare penală – Direcția Națională Anticorupție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism.
Are dreptul de a pleda în fața tuturor instanelor din România, inclusiv în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pentru a avea șanse maxime de a vă dovedi vinovăția sau de a nu prim o pedeapsă neadecvată faptelor tale, este foarte important să fii asistat de avocat încă de la începerea cercetării penale.

Probabil nu știi că în timpul anchetei, tu nu poți participa la audierea celorlalte părți sau a martorilor, însă avocatul tău are acest drept și poate sesiza nereguli și elimina consecințe nefaste pentru tine încă din această fază.
Mai mult, avocatul care a participat la urmăeirea penală își poate construi mult mai eficient cazul pentru fața care se desfășoară în fața instanței de judecată.

La fel, multe dintre neregulile care apar la executarea silită (presiunea exercitată de executor, poprirea conturilor bancare, lipsa contestării executării silite, subevaluarea imobilelor scoase la licitație etc.) pot fi contracarate atât timp cât apărătorul tău este prezent la toate aceste proceduri pentru a îți proteja drepturile.